2013. szeptember 9., hétfő

Recycling (Csupa Nő Kiállítás)

Infinity Paper Design-nal https://www.facebook.com/InfinityPaperDesign?fref=ts azaz Puskás Krisztával közösen a Csupa Nő kiállításon "hasznoskodtunk" 4 napig.
Míg, Krisztánál a papírból készült ékszereket és táskákat lehetett megcsodálni, ill a felnőtt korosztálynak volt lehetősége karkötőt hajtogatni, addig mi újrahasznosítottunk néhány kupakot a gyerekekkel. :)

Tulajdonképpen mi voltunk a Csupa Nő Kiállítás "zöld pontja". :)

Szerencsés kapcsolódásnak vélem Krisztával való találkozásunkat.
Bár, a póló festés és a gyöngyözés nem tartozik szorosan az újrahasznosítás körébe, de a magam részéről nagyon fontosnak tartom a hulladék kezelést ill. a környezet tudatosságot, ahogy ezt igyekszem is népszerűsíteni a Breslo blogon megjelent cikkeimmel (http://www.breslo.hu/blog/).
Próbálom a lányom is erre nevelni, amiben nagy szerepet játszik a kreativitás, hiszen az Ő korosztályát, ezen keresztül lehet a legjobban megérinteni.
Itt, a kiállításon is, jó érzés volt látni, ahogy a gyerekek elé rakott mindenféle láttán felcsillant a szemük, ahogy szinte teljes testtel belehajoltak a kupakos zsákba, vagy a földön szétszórt kupaktengerben mazsoláztak. Ahogy elmélyültek a szemétnek ítélt "limlomból" való alkotásban, vagy, ahogy a kész képekkel büszkén szaladtak anyukához, apukához dicsekedni. A legjobb érzés pedig az volt, mikor a kiállítás négy napja alatt, visszatérő csemetékkel találkoztunk, akik, egy-egy újabb kép készítésére bukkantak fel ismét, ill visszatérő felnőttekkel is, akik újra és újra megcsodálták Kriszta táskáit, karkötőit, fülbevalóit, alkotásait. :)
...és ki tudja, lehet az ilyen, és ehhez hasonló inspirációk hatására válnak majd kreatív, boldog környezettudatos "kisfelnőttekké" ezek a gyerekek, akik majd meglátják a kidobásra ítélt tárgyakban az ékszert, táskát, lakásdekorációt, és újrahasznosítják a papírt, dobozt, műanyag palackot, vagy éppen a kávé kapszulát. ...esetleg a felnőttek kezdenek, majd másképp gondolni a "szemétre", és válnak Ők is alkotókká, vagy egyszerűen csak "zöldekké". :)


a zöldpont :)








Ő pedig az enyém lett! :)
(mese karkötő)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése